Как да се справите със зидане на тераси

Блог
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Усвояването на терасите е осигуряване на допълнителна жилищна площ и освен това се приключва с натрупания прах и излишен шум. Информацията в интернет за усвояване на тераси е много, идеите са интересни, но изпълнението не винаги е по силите на всеки. Ето защо е добре да се консултирате с фирма, която се занимава с усвояване на тераси и ще ви посъветва за вашия случай кой вариант е най-подходящ.

Един от начините е зидане на тераси. Специалистите ще изберат подходящите материали, разбира се, в зависимост от вашите желания и финансови възможности. Основният фактор при избор на материалите е топлоизолацията. Преди всичко материалите трябва да са издръжливи на промените на температурата през различните сезони, да са влагоустойчиви. При неотопляеми условия за зидане на тераси се използват изкуствени камъни, декоративни тухли и декоративна мазилка, бои за външни условия. Когато новата площ ще се отоплява могат да се използват всякакви материали.

Зидане на тераси с различни материали се прави когато терасата се присъединява към някоя от стаите и така новата площ се вписва в общия интериор. Понякога усвоената тераса се оформя като самостоятелно помещение – за фитнес, за работен кабинет.

Усвояването на терасата трябва да се прецени от специалист, който ще провери доколко новото натоварване може да се поеме от плочата на терасата. Освен това той ще обърне внимание на състоянието на самата плоча, за да се подготви за зидането, ако има някакви проблеми. Може да се наложи допълнително укрепване на плочата, защото освен строителните материали, тази площ трябва да понесе и натоварване от остъкляването.

Съвременното остъкляване предлага много варианти, които са подходящи за усвояване на различните по размер тераси и балкони. Наред с всичко това е наложително да се запази външната фасада на сградата. За да си осигурите качествено зидане на тераси е необходимо да ползвате услугите на добра фирма, която разполага с професионалисти и със съвременно техническо оборудване.

След приключване на работата ще се радвате на постижението си – допълнителна площ или приятно място за среща с приятели – без прах, вятър и слънце.

 Източник - ЗА БАНЯ