Русия обяви: САЩ загубиха правата си да налагат демокрация на другите

Сащ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Сенаторът Константин Косачев смята, че Америка е загубила всички права на хегемония

 Ръководителят на Комитета на Съвета на федерацията по международни въпроси Константин Косачев обяви края на демокрацията в САЩ и загубата на правото на Америка да налага своя

политически курс по света. Ето как сенаторът коментира масовите протести в САЩ срещу резултатите от президентските избори.

Според Косачев действията на поддръжниците на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, завладял Капитолия във Вашингтон, са причинени от „неясни зигзагообразни процеси при преброяването на гласовете“, които дават основание да обвиняват спечелилите избори Джо Байдън и неговия екип във фалшифициране на резултатите.

"Американската демокрация очевидно куца на двата крака", написа Косачев във Facebook.

Съединените щати са разделени наполовина, тъй като и демократите, и републиканците, поради приблизителното равенство на своите поддръжници, винаги ще оспорват резултатите от гласуването, ако не са в тяхна полза. Следователно празникът на демокрацията в Америка приключи, страната стигна дъното.

„Америка вече не очертава курса и следователно е загубила всяко право да го определя. И още повече да налага на другите “, заяви сенаторът.

На 6 януари поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Капитолия във Вашингтон, окръг Колумбия, когато имаше съвместно заседание на камарите на Конгреса, на което се планираше да одобри победата на Джо Байдън на президентските избори. Участниците в безредиците завземат конферентни зали и офиси и ги унищожават. По време на протестите бяха убити четирима души.