Белият дом предложи да се лекува коронавирус със слънчева светлина

Сащ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Доналд Тръмп възложи на учените да измислят как да „доставят светлина в тялото“.


Белият дом говори за това как най-ефективно да убие коронавируса. За това докладва Уилям Брайън, изпълняващ длъжността заместник-министър на вътрешната сигурност по наука и технологии.
Според него коронавирусът умира за няколко минути при директно излагане на слънчева светлина и температура от 21 до 24 градуса по Целзий. Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който присъства на брифинга, незабавно предложи лечение на пациенти с коронавирус, използвайки ултравиолетова радиация.
Американският лидер каза, че коронавирусът ще умре в тялото на пациента за една минута, ако светлината се "подава в тялото през кожата". Тръмп каза, че са необходими повече изследвания в тази област. СЗО предупреждава, че продължителното и силно ултравиолетово излагане на човешкото тяло може да причини сериозни последици, включително катаракта и рак на кожата.
По-рано друг лидер сподели своята панацея за коронавирус: президентът на Мадагаскар заяви, че коронавирусът умира от чай с пелин . Той представи специална напитка, разработена от учени от островната държава и каза, че в близко бъдеще те ще започнат да я разпространяват на ученици.