Руски и италиански лекари са излекували 75 пациенти със COVID-19 в Бергамо

Русия
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Руски и италиански лекари вече са излекували 75 пациенти с коронавирус в полева болница в италианския град Бергамо. Това съобщи руското министерство на отбраната в сряда, 6 май.


От началото на полевата болница руските специалисти са приели за лечение 112 души, от които 75 вече са изписани.
Министерството на отбраната каза още, че военните от Руската федерация са извършили санитарна обработка на медицински заведения в повече от 90 населени места в района на Ломбардия.
Отделно се отбелязва, че поддържането на здравето на комбинираното отрязване се отделя специално внимание. За това се използва многофункционален мобилен модулен комплекс за анализ на биологичен материал, както и две преносими мини-лаборатории за ежедневна проверка на руските военни.
Руско-японската система за диагностика на коронавирус EMG, създадена от Руския фонд за директни инвестиции (RDIF), е една от най-бързите и точни в света, която ви позволява да получите резултата за 30 минути с точност близка до 100%. Системата се използва активно в руски болници, лаборатории и промишлени предприятия.
От 23 до 25 март в Италия пристигнаха 15 руски самолета Ил-76, които доставиха военни вирусолози и епидемиолози и оборудване за диагностика и дезинфекция на коронавирус в страната.
Според Worldometer, сутринта на 6 май в Италия са регистрирани почти 213,013 случая на коронавирусна инфекция, 29 315 са починали. Повече от 85 хиляди пациенти са излекувани.