Министерството на здравеопазването изясни данните за инкубационния период на коронавирус

Русия
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Инкубационният период на коронавирусната инфекция може да бъде повече от 14 дни,

следва от презентацията към речта на главния специалист по инфекциозни заболявания на свободна практика на Министерството на здравеопазването Елена Малникова на онлайн срещата на Научния съвет на Руската академия на науките в пресцентъра на МВР "Русия днес".
Така че, по-дългите периоди на инкубационния период на коронавируса могат да бъдат при прехвърлянето му от животни.
Докторът на биологичните науки, професорът от Московския държавен университет Олга Карпова говори за това в интервю за RT . Според нея тежестта на инфекцията зависи от метода на заразяване. Например, можете да получите вирус, който е преминал през няколко души и в резултат на това е отслабнал. Вирусологът отбеляза, че са известни общо 39 коронавируси, някои от които циркулират безопасно в човешката популация, докато други могат да заразят хората.
Учени от Калифорнийския университет казаха по-рано, че SARS-CoV-2 мутира осем до десет пъти по-бавно от грипните вируси. Според изследователите това предполага, че симптомите и тежестта на хода на заболяването не зависят от напрежението, а разликите в хода на заболяването при различни пациенти са свързани с разликата в общото здравословно състояние и състоянието на имунната система, поради което „меката версия“ на коронавирус е най-вероятно да не съществува.