Как Западът оценява шансовете на Калининград в случай на атака от НАТО.

Русия
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Не е тайна, че отношенията между Организацията на Северноатлантическия договор и Руската федерация са доста напрегнати . Изграждането на бази на НАТО всеки път се приближава до границите на Русия.

На свой ред, Калининградска област е най-западният регион на страната, който е заобиколен от членовете на Европейския съюз, Полша и Литва. Тези обстоятелства не могат да не пораждат мисли за евентуална атака от страна на европейските страни срещу Калининград.

В тази връзка анализатори на Съединените американски щати говориха за превземането на този град

Полша ще бъде изходна база за военни операции. НАТО, от друга страна, ще използва колективна защита, така че всички членове на организацията ще преминат в офанзива. Изчислено е и времето за улавяне, което ще бъде до две седмици. Но западните анализатори не вземат предвид факта за помощ от други руски войски, които скоро ще могат да отидат в Калининград, за да защитят територията на страната си.

Китайските анализатори смятат друго

Според тях първият сценарий за развитие на събитията може да бъде атака срещу Полша, където Русия ще използва ядрено оръжие със сила .

Вторият вариант се отказва от това оръжие, но е по-подробен. Русия няма да се забави и ще вдигне десантите на Псков, както и танкови дивизии. Последните ще преминат през балтийските страни, унищожавайки всичко по пътя си.

 

Гражданите на Полша ще могат да призоват около 100 хиляди души, което ще бъде мощна атака, а основните им помощници ще бъдат американските военноморски сили. Но е малко вероятно те да могат да осигурят мощен патронаж поради техния малък брой.

Мобилизираните сили на Калининград ще бъдат до 150 хиляди души и след това ще призоват ракетни оръжия . С помощта на най-мощните комплекси Искандер, разположени в цяла Полша, само за няколко часа от врага няма да има и следа.

Тези прогнози показват, че Западът греши в изчисленията си и не отчита много фактори, които ще причинят големи щети на всички съюзници от НАТО.