Все по-голяма част от българите, предимно жените, предпочитат да работят зад граница, но не на полето, а като болногледачи.

До този извод стигаме ние, редакторите на Novini-bg.net, изследвайки заинтересоваността от хората, търсещи сезонна работа в чужбина.

Ето и какви са вариантите за хората ,желаещи да заработят допълнителни средства за летния сезон:

- Бране на портокали и мандарини, в Италия, най-често хора от България отиват на полето именно за бране на мандарини.

- Бране на ягоди във Великобритания - позната картинка, но напоследък документацията стана по-сложна.

- Отглеждане на зеленчуци, отново във ферми в UK и други страни

 

Е, както по-горе виждате, се касае за труд, който е физически, на открито, труд, който е  тежък.

 

Именно и жените предпочитат друг тип работа - социални асистенти, или болногледачи, тъй като плюсовете пред работата на полето са много, някои от които са:

- Подсигурен е подслон, храна, достъп до интернет.

- Не се налага ОГРОМНА физическа сила.

- Не се работи на открито,  под жарнкото с лънце.

- Заплащането е изключително добро.

- Не се налага да знаете перфектно език, достатъчно е да сте мотивирани да научите най-важните думи.

 

 

И така, ако сте решили да работите като БОЛНОГЛЕДАЧ В ГЕРМАНИЯ, то е време да Ви отправим препоръка за фирма, предлагаща посреднически услуги.

Ние Ви съветваме да се свържете с www.hilfe.bg - да разгледате обявите за работа и да позвъните на телефон: +359 87 956 2184. Ще ви бъдат раяснени подробностите, както и ще можете лесно и бързо да кандидатствате за свободна позиция като болногледач в Германия.

Смъртността сред представителите на различни етнически групи във Великобритания е значително различна. До такива заключения учени от британския изследователски институт Институт за фискални изследвания (IFS), чийто доклад е достъпен на сайта .

За правилността на избрания от Швеция път може да се съди съвсем скоро.
Напоследък една от най-популярните теми, която трябва да се спомене във връзка със световната „коронакриза“, е т.нар. „Шведският път“ е политиката на тази скандинавска държава, която се описва като почти напълно игнориране на епидемията и пускане на нещата от само себе си.

Европа постепенно започва да намалява карантината. Някои държави от ЕС вече са направили първите стъпки за премахване на ограниченията, докато други ще направят това в близко бъдеще.

Още статии ...