Българското правителство одобрява подписването на два договора за лекарства с Китай

Specialists nodded howard symbolic reflects handle

Медицина
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Българското правителство одобри подписването на два договора за доставка на лекарства за лечение на заразени COVID-19 с Китайската национална фармацевтична корпорация.


Според първия договор българското министерство на здравеопазването ще закупи 171 429 опаковки хидроксихлорохин сулфатни таблетки 100 mg. струва 582 858 щатски долара.
Вторият договор е за закупуване на 30 000 опаковки Азитромицин Диспергируема Таблетка 250 mg. на стойност 46 200 долара.
Необходими са медикаменти за лечение на пациенти, заразени с коронавирус. Въз основа на опита на Китай и Италия, както и на Центъра за контрол и превенция на инфекциозни заболявания в Атланта, данни от клинични протоколи и препоръки, беше установено, че тези лекарства трябва да се използват в различни комбинации при лечението на болестта.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подчерта, че бързото разпространение на коронавирус в света значително увеличи търсенето на лекарства, които са доказателство за техния положителен ефект върху заразените с коронавирус