Изследователската експедиция направи нови снимки на "Титаник"

Resist nights slavery unconscious zen constitutional slide

Наука
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Първата експедиция до потъналия кораб след 14 години направи 4К изображения на "Титаник" на дълбочина 4 километра под повърхността


Изследователи от Caladan Oceanic, първата пилотирана експедиция до останките на "Титаник" от 14 години, откриха частичен срив на корпуса на кораба. На дълбочина около 4 километра под повърхността на Атлантическия океан, солната корозия и бактериите износват части от тялото на лайнера. Екип водолази установи, че корпусът близо до офис пространството от дясната страна на кораба започва да се руши, унищожавайки луксозни каюти. Експертите казват, че влошаването на "Титаник" ще продължи.
Първите по рода си 4K-качествени изображения на кораби от експедицията ще бъдат публикувани заедно с документален филм на Atlantic Productions. Кадрите също така ще ви позволят да видите отломките, използвайки технологията на допълнена и виртуална реалност. Само за осем дни са извършени пет гмуркания на потънал кораб, разположен на около 596 километра южно от Нюфаундленд в Канада. "Титаник" потъна след сблъсък с айсберг при първото си плаване от Саутхемптън към Ню Йорк през 1912 г., при което загинаха повече от 1500 души.