Как кафето влияе на имунитета?

Resist nights slavery unconscious zen constitutional slide

Здраве
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Мнения на експерти и здрав разум
Тази статия не е за класическите опасности и ползи. Виждате ли, ситуацията, в която сега е изправен целият свят, не е съвсем стандартна.

Решихме да разберем дали да се откажете от любимата си напитка в студения сезон или, напротив, да зарадвате себе си с приятен „наркотик“ колкото е възможно по-често.
Лекува ли или осакатява?
Може би всеки от нас е чувал, че кафето не е най-здравословната напитка. Например, може да повлияе негативно на стомаха и дори да причини гастрит. Това е така, но само ако пиете кафе много и често. В края на краищата, същият чесън - любим народен лечител - в големи количества също може да навреди на тялото. А на някого е противопоказано дори в малки дози.
Всъщност учени от всички страни все още спорят за ползите от кафето и неговите опасности. Някои го обвиняват в унищожаването на витамини и минерали. По-специално, американски учени от Тексаския университет в Югозападния медицински център смятат, че кафето „убива“ витамин С - основният протектор срещу вируси и бактерии. Но отново говорим за прекомерно пиене.
В същото време Кафето има полезни свойства . Например, той действа като допълнителен източник на антиоксиданти, които от своя страна не само помагат да се противопоставят на вирусите, но дори намаляват риска от опасни заболявания, като рак или диабет.
Съзнателна и разумна консумация
Както можете да видите, кафето може да има двоен ефект върху човешкото тяло. За да сведете до минимум всички странични ефекти, трябва само да намерите оптималната концентрация за себе си. За да направите това, просто слушайте тялото си и нашите съвети:
За една чаша кафе - поне една чаша вода. Това е необходимо, за да се избегне дехидратацията. Те също пият вода, за да освежат вкусовите рецептори за нова глътка: опитайте, работи.
Препоръчителните 400 mg на ден е по-добре да не се наливате веднага, а да удължите удоволствието поне два пъти.
Ако чувствате, че се разболявате, трябва да откажете кафето със захар или десерт - тази комбинация влияе негативно върху дейността на имунната система. Ако обаче в момента всичко е наред с имунитета и всеки ден трябва да работите на отдалечен сайт, дозата глюкоза няма да е излишна.
Изберете само прясно зърно и качествен продукт. За това как неспециалист да се справи с това,писахме тук .
Подредете гладните дни - в този случай любимата ви напитка определено няма да навреди. А радостта от първата чаша след почивката ще искри с нови цветове . Научно доказано е, че толерантността към кафе е различна за всеки човек. Някой може да получи своя положителен ефект от всяка по 3-4 чаши на ден, някой вече втората чаша не носи толкова много енергичност и адреналин.
Все още можете да поддържате имунната система в труден момент, като добавите към кафето куркума, цитрусови плодове (или дори чесън). Но не забравяйте, че подобна защита действа по-вероятно на психологическо ниво.
Какво друго върви добре с кафето?
Хормон на щастието
Като цяло, самото кафе не влияе на имунната система. Разбира се, здравето с всяка чаша няма да стане по-силно, но моментална енергичност и добро настроение са гарантирани. Определено можем да кажем, че не намалява имунитета и вече не увеличава точно риска от настинки. И пълното отхвърляне на любимата ви напитка може да се превърне в голям стрес за ценителите - това е, което наистина прави тялото уязвимо от вируси и бактерии!