Спилбърг филми: списък на най-добрите филми на Стивън Спилбърг

Забавление
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Стивън Спилбърг - един от най-известните и разпознаваеми режисьори на всички времена във съществуването на световното кино.

Той е истински учител на ужасите и фантастичните истории. Картините му са събрани в бокс офиса на $ 8.50 милиарда от общите бюджетни филми в $ 200 милиона Стивън - .. Носителят на три награди "Оскар", два от които той е удостоен с най-добър режисьор.
Филмъите на Спилбърг, чийто списък ще бъде предложен по-долу, заслужава специално внимание, защото в неговите проекти този известен режисьор инвестира не само милиони, но и цялата душа. В тази статия ще разгледаме най-добрите филми на този талантлив човек.
1. "Челюсти" е включен в раздела "Спилбърг". Списъкът ще бъде попълнен с други невероятни снимки, но засега нека разгледаме това по-подробно. Така че, филма "Челюсти" е заснет през 1975 г. въз основа на произведенията на Peter Benchley (между другото, въз основа на романа на американския писател са били заснети още два известни филма - "Островът" и "Бездната"). Струва си да се каже, че филмът спечели три награди "Оскар".
Историята разказва за кръвожаден убиец, живеещ в океана. Филмът се снима на остров "Емити", където се намира малък курортен град. Доскоро това тихо място не се различаваше от останалите, а сутринта полицай на име Мартин Броуди намира останките на младо момиче на брега. Тя е тази, която става първата жертва в устата на голяма бяла акула, която е орела местните пространства. След като е вкусила някога човешката плът, хищника вече не може да спре. Един ветеран от войната Квинт идва в помощ на жителите на града и на туристите. Той тръгва в търсене на акула, за да отмъсти за всички убийства. На помощ на Куинта идва и полицаят Броди и експерт по океанографията - Мат Хоувър. Дали смелчаците ще се справят с огромния хищник, научете от филма "Челюсти", който се счита за част от списъка на "най-добрите филми на Стивън Спилбърг". Списъкът ще продължи по-долу.
2.Близки срещи от третия вид (1977)
Филмът е направен в жанра на научно-фантастика (през 1977 г.). "Затворените контакти на третата степен" право заслужават място в класацията "най-добрите филми на Стивън Спилбърг". Списъкът е съставен въз основа на гласовете на обикновените зрители, които отбелязват, че тази специална лента заслужава специално внимание.Струва си да се отбележи, че "Близки срещи от третия вид " са номинирани за "Оскар" 8 пъти, но за съжаление нито една сцена от този филм не го е получила. И така, историята разказва за странни събития, които озадачаваха учените и уплашиха целия свят. Неочаквано, след прекъсване на захранването, на Земята дойде самолетът, който изчезна в хелип-1945. След инцидента мнозина започнаха да вярват, че в това не са замесени никого, а самите чужденци. Разберете какво се е случило, изпратете учен на име Рой Ниъри. Той следва мястото, където се случват мистериозните събития. На пътя колата му се забива в магистралата и след няколко секунди по пътя има необясним поток от светлина, под който Рой случайно удари. След само няколко секунди Ниъри преминава през съзнанието си цялата информация от паралелните светове. След контакт с извънземния интелект Рой започва да търси странни видения. Оказва се, че това се случва не само с него. Защото как завършва тази история, ние ще научим от филма "Близки срещи от третия вид ", който с право заслужава да бъде в рейтинга на "най-добрите филми на Спилбърг". Ще продължим списъка с най-много.
3.Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот (1981)

Ето защо най-добрите филми на Спилбърг, чийто списък (фантастика) се предлага в нашата статия, е картината "Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот ". Филмът разказва за приключенията на Индиана Джоунс, която, по нареждане на американското военно разузнаване, отива в търсене на изгубения ковчег. В този трудна задача той е подпомогнат от бившата любовница Марион Равендууд и един верен приятел на име Сала. Джон трябва да намери мистериозна реликва по-рано от опонента си Рене Белок, археолог от Франция. Струва си да се каже, че най-неуспешната част от трилогията е наречена "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп (2008)
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход (1989)
Индиана Джоунс и храмът на обречените (1984)
4."Джурасик парк"-1,2,3 Филмите на Спилбърг (списъкът на най-добрите) са представени с картина "Джурасик парк". Записът е заснет в жанра на научната фантастика (през 1993 г.), базиран на романа със същото име от Майкъл Крайтън.
Филмът разказва за един остров, на територията на който учените създават необичаен увеселителен парк, където главните герои са динозаври. Джон Хамънд трябва да провери парка за безопасност преди да го отвори. За това той кани група учени. Всичко върви добре, докато един от служителите направи фатална грешка, поради която всички динозаври се освободят. Сега и двамата служители и посетителите на увеселителния парк се опитват да напуснат острова, за да спасят живота си.
Струва си да се отбележи, че Стивън получи правата за романа, преди да бъде публикуван. След адаптацията на филма можете да забележите няколко промени в скрипта. Във филма няма сцени на насилие, които са представени в романа на Хамънд, както и характера на някои от главните герои. Известно е, че за да могат динозаврите да изглеждат най-правдоподобно, Спилбърг наел палеонтологът Джак Хорнър. "Джурасик парк" започва в ерата на специални ефекти. Филмовите критици високо ценят компютърната графика, въпреки че ролите на героите реагираха двусмислено. "Джурасик парк" е в класацията "Най-добрите филми на Стивън Спилбърг". Списъкът е изготвен въз основа на гласовете на зрителите. В момента картината е на 20-то място сред най-скъпите филми в света, а на 16-то място - в колекциите в САЩ.
5. "Извънземното" Най-добрите филми Spielberg (списък) е картина, наречена "Alien". Касетата е заснета с фантастичен жанр през 1982. Струва си да се каже, че "Alien" е получил 4 награди за Оскар и много други значителни награди. След освобождаването на екрана, картината веднага се превърна в блокбастър, побеждавайки "Star Wars". През 80-те години на миналия век се разглежда "извънземният" най-високата печалба за филм в света.
Историята разказва за едно малко момче Елиът, който случайно среща извънземното, което беше гроззно, но много добродушно създание. След известно време "странното същество" казал на момчето, че той и приятелите му са прелетяли от друга планета, за да извършат изследвания на Земята. Бързо колегите забравиха за него и отлетяха у дома. Сега един добър чужденец е ловуван от служителите на НАСА. Както Елиът помага на създанието да стигне до родната планета, ние се учим от тази картина. Това не беше без инцидент. Индийският режисьор на име Сатиаит Рай обвини Спилбърг за плагиатството. Според него, след като неговият сценарий "Alien" беше подценен от студиото "Колумбия". Именно поради това индийският режисьор трябваше да напусне Америка и да се върне в родната си земя. И когато "Чужденците" се появиха на екрана, Рай забеляза някои прилики с неговия проект. Независимо от такива неприятни схватки картината все още е включена в класацията "Най-добрите филми на Спилбърг". Ще продължим списъка с най-добрите.
6. "Списъкът на Шиндлер" Най-добрите филми на Спилбърг, списъкът на които се предлага в статията ни, е историческа драма, наречена "Списък на Шиндлер". Картината се основава на романа на Томас Кенели.
Филмът разказва за живота на немския бизнесмен Оскар Шиндлер, който спасява от смъртта повече от хиляда полски евреи, работещи в завода му по време на Холокоста. Трябва да се отбележи, че тази картина е най-скъпият черно-бял филм в историята на световното кино. Самият Стивън Спилбърг не печели пени на този филм, обяснявайки това, като казва, че тези пари са "кървави".
7. "Спасяването на редник Райън " Филмите на Спилбърг (списъкът на най-добрите) са представени с картина, озаглавена "Спасяването на редник Райън ". Филмът получи 5 награди за Оскар и много други достойни награди. През 2014 г. филмът е добавен към Националния филмов регистър на Съединените американски щати като картина с културно, естетическо и историческо значение. Струва си да кажем, че благодарение на този филм Мат Деймън придоби популярност.Историята разказва за задачата, която Джон Милър получава. Заедно с отряда си, той пътува към задната част на врага, за да намери частния Джеймс Райън, чиито трима братя загинаха във войната. Командирът реши да демобилизира Райън и да го изпрати вкъщи. За да намерите ранга и файла, екипът трябва да мине през най-ужасното нещо, което може да бъде само на бойното поле.
8. "Изкуствен интелект" Филмите на режисьора Стивън Спилбърг (списъкът на най-добрите) са представени с картина, наречена "Изкуствен интелект". Касетата е заснета в жанра на популярната научна драма (през 2001 г.), въз основа на историята на Брайън Алдис "Супер достатъчно, за цялото лято". Струва си да кажем, че Стенли Кубрик за пръв път започва да рисува през 1970. Но тя никога не е била предназначена да се появява на екраните, тъй като режисьорът вярва, че специалните ефекти, които са съществували по онова време, не достигат достойното ниво на проекта.
През 2000 г. (след смъртта на Кубрик) Стивън Спилбърг зае идеята. "Изкуствен интелект" бе номиниран за 2 награди за Оскар и 3 награди "Златен глобус". Историята разказва за робот, който, за разлика от ближните си, е препрограмиран в безкористна любов. Този ход не се харесва от човешкото си семейство и сега бебето е сама в голям и жесток свят. А какво очаква роботът, научаваме от филма "Изкуствен интелект". 9. "Зоната на здрача" Филмите на Стивън Спилбърг, чийто списък (ужаси) се предлагат в нашата статия, представя картината "Twilight Zone". Известно е, че лентата е заснета на базата на едноименната серия от 60-те.
Всеки от директорите постави цялата си душа в тази картина. Ландис предлага на зрителя ужасен пролог и първата история за гневен расист, който се наказва по най-ужасния начин. Спилбърг разказа и историята на чудесата за подмладяване, които се провеждат в дом за дом през нощта. Данте разказва за момче, което има свръхестествени сили, но Милър ни показва чудесен и охлаждащ край. Злополука при заснемането на "Зората на здрача" Струва си да се спомене, че на снимачната площадка е настъпил ужасен инцидент. 23 юли 1982 г. един от актьорите нарязал главата с винт от счупен хеликоптер. Но това не е единствената жертва. В допълнение към починалия Вик Мороу животът на още двама участници в картината - Mu-Sa Dinh Le (7 години) и Renee Shin-Yi-Chen (6 години) е трагичен. В една от сцените, която предполагала спасението на 3 герои от хеликоптер на американската армия, летящата машина, която загубила контрол, падала върху Чен, Льо и Мороу. След този ужасен случай последваха много процедури, в резултат на което семействата на жертвите искат парично обезщетение. Известно е, че приятелските отношения на двамата директори - Спилбърг и Ландис - приключиха. В заключение всички филми на Спилбърг (списъкът на най-добрите) не могат да бъдат изброени, защото в арсенала на този прекрасен и талантлив режисьор има много по-интересни филми. Насладете се на филмите на Стивън Спилбърг и приятно гледане!
Дуел (1971)
Шугърланд експрес (1974)
1941-ва (1979)
Империята на слънцето (1987)
Винаги (1989)
Хук (1991)
Амистад (1997)
Хвани ме, ако можеш (2002)
Специален доклад (2002)
Терминалът (2004)
Война на Световете (2005)
Мюнхен (2005)
Трансформърс: Тъмната страна на луната - 2011
Боен кон (2011)
Линкълн (2012)
Мостът на шпионите (2015)
Добрият великан (2016)
Играч първи, приготви се (2018)