The Rolling Stones посвети песен на коронавирус

Британската рок група The Rolling Stones издаде първия нов сингъл от осем години, който членовете записаха в самоизолация. Според ТАСС работата по пистата е започнала още преди карантината.
Членовете на групата решиха да споделят песента, тъй като видяха в нея паралели със ситуацията, в която огромен брой хора на планетата се оказват заради пандемията на коронавирус.
„Животът в град-призрак“ - така името на песента се превежда на руски език - е придружено от съответната видео последователност: празни улици на Лондон, Лос Анджелис, Кейптаун, Осло, Торонто и Киото.
Това е първата нова песен на легендарната рок група от осем години, която не е кавър. „Ролинг Стоунс“ започна живот във Великобритания през 60-те години и оттогава се превърна в неразделна част от световната музика.
Други британски рок музиканти също не мълчат за коронавируса: наскоро Пол Маккартни и Брайън Мей споделиха своите мисли за това как и защо е възникнала пандемията на коронавирус. Бившите членове на легендарните рок групи са сигурни: хищниците са виновни за всичко.