Имунизацията на учителите започва в България следващата седмица

COVID-19
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ваксинацията срещу коронавируса в България протича успешно и от следващата седмица можем да започнем имунизация на учители, заяви българският здравен министър Костадин Ангелов, който заедно с премиера Бойко Борисов посетиха общинската болница в Гоце Делчев.

„11 200 души в България вече са ваксинирани. Процесът върви добре. Подготвяме масова кампания за ваксинация. Българските болници са оборудвани с всичко необходимо за борба с пандемията, което лично видях, когато посетих болницата в Гоце Делчев. За всички български граждани е осигурен достатъчен запас от ваксини. Те ще бъдат свободни и доброволни “, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

„За щастие броят на хората, които са се възстановили от коронавируса, се увеличава сериозно всеки ден, все по-малко пациенти остават в реанимация, все повече българи се изписват от болници и след това с най-либерални мерки“, каза Бойко Борисов.

„За да спасим страната през следващите една или две години, най-непримиримите врагове и противници трябва да работят заедно“, подчерта той и добави, че по време на финансовата, икономическата и здравната криза трябва да бъдем максимално солидарни.