Йозеф Бартомеу, президент на футболния клуб в Барселона, се срещна с четирима капитани на отбори,

по време на които той обсъди евентуално намаляване на заплатите поради спирането на сезона на фона на разпространението на коронавирус. В неделя, 22 март, съобщава испанското издание El Mundo Deportivo .
Съобщава се, че лидерите на каталунския клуб Лионел Меси, Серги Роберто, Серхио Бускетс и Джерард Пике реагираха с разбиране на това предложение на президента на клуба. Според изданието инициативата за подобно намаляване на доходите в момента "лежи на масата" на ръководството на клубове от всички спортове заради пандемията на коронавирус.
На 17 март бе взето решение да се спре руското първенство по футбол на сезон 2019/20 до 10 април заради коронавируса. Главният треньор на футболния клуб "Зенит" Сергей Семак по-късно заяви, че турнирът трябва да се играе , а треньорът на московския футболен клуб "Спартак", главният треньор на отбора Андреас Хинкел, подкрепи това решение.
Избухване на коронавирус SARS-CoV-2 се случи в Ухан, Китай, в края на декември 2019 г. На 11 март СЗО обяви пандемия . Случаите на инфекция са регистрирани в повече от 163 страни.
По данни на Worldometer, на 22 март в света се разболяха над 308 хиляди души, над 95 хиляди пациенти се възстановиха, 13 069 души починаха. В момента в Испания, според изданието, са заразени над 25 хиляди души, 1720 души са загинали.

Articles about the Topic Футболистите на ФК Барселона подкрепят намаляване на заплатите поради COVID-19