Български министър-председател, обвинен в опит да се скрие от Европейския парламент

Политика
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

В Европейския парламент се проведе редовна среща за обсъждане на вътрешнополитическата ситуация в България. Фактическият ръководител на републиката премиерът Бойко Борисов не взе участие в събитието, което се проведе онлайн .

„Дълбоко е разочароващо, че българският премиер отново изчезна от Европейския парламент“, заяви евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева в интервю за BPR. че в графика му няма място за обсъждане на върховенството на закона или че дебатът по този въпрос е скучен и твърде сложен за него. "

Нека ви напомним, че Европейският съюз продължава да наблюдава България. Това се дължи преди всичко на недоволството на Брюксел от работата на властите на балканската република в областта на реформирането на правосъдната система в областта на борбата с корупцията.

Съобщава се, че в рамките на днешната среща ЕП изрази объркване относно плановете на София да въведе длъжностно лице, което да контролира дейността на главния прокурор на страната. Това решение на българското ръководство беше наречено „странно“ и неподходящо за световната практика.