„Европа и България са по-силни с Русия“: лидерът на българските русофили води политическа партия

Общество
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Лидерът на българското национално движение "Русофили" Николай Малинов оглави политическата партия "Възраждане на отечеството", съобщава "Руска България" .
Според него, въпреки факта, че общественото движение остава извън политиката, то се нуждае

от политическа подкрепа. Сега тази идея е реализирана. Партията "Възраждане на отечеството" ще работи под лозунга "Европа и България са по-силни с Русия". България като независима и суверенна държава трябва да има добри отношения с Русия, подчерта политикът.
Николай Малинов също отбеляза, че е напуснал поста като ръководител на движението "Русофили", за да запази безпартийния си характер.
Както Руски мир съобщава по-рано , българското национално движение „Русофили“ счита сътрудничеството в културната сфера за своя основна цел. „Русофили“ се занимават с издаване на книги, провеждане на конкурси и фестивали, към които се присъединяват десетки хиляди участници.
Форумът на русофилите се превърна в ежегодна традиция. Всяка година на езерото, разположено близо до град Стара Загора, се събират до двадесет хиляди души.
Важна задача остава запазването на паметниците, издигнати в България в чест на героите от руско-турската война от 1877-1878 г., сложила край на османското иго, както и в чест на съветските войници, освободили Европа от фашизма.
Партията ще има свои задачи, ще помага на обществената организация да работи, добави Малинов. Той говори и за първата инициатива на новата структура. Партията ще се противопостави на разполагането на допълнителен военен контингент на НАТО в България. Политикът е сигурен, че разширяването на контингента в рамките на противодействието на Русия противоречи на интересите на националната сигурност на страната. Той призова да не се използва България за чужди агресивни интереси.