Разпространението на COVID-19 се случва във време, когато човешката аморалност се явява условие за успеха, когато залязва слънцето на цивилизацията, на която до вчера се възхищавахме. Така разсъждава световноизвестният режисьор Емир Кустурица, цитиран от руски медии.

Всички православни трябва да го направят тази вечер
Бившият футболен национал Благой Георгиев използва профила си в „Инстаграм“, за да предаде важно съобщение към всички. Той казва какво всички православни трябва да направят тази вечер, а посланието е предадено от Божията майка.
Неин образ се е появил над манастирите „Григориат” и „Свети Петър”, които са част от 17-те светини в Атон, а снимките са напълно автентични. Източникът на двете снимки е високопоставен служител на държавата, който често гостува в Атон и е сред малкото допускани в лоното на Зографския манастир. Той твърди, че това е послание от Света Богородица и ние трябва да го приемем.
„Съобщение от Света гора. Всички православни християни да поставят кръстове на входните врати на домовете си тази вечер или да помажат с елей или маслиново масло кръст на вратите. Посланието е дадено от Божията майка на монасите от снощното бдение. Спаси, Господи!“, пише бившият футболист в „Инстаграм“, разпространявайки посланието.
Призивът му наподобява библейските призиви към израилтяните преди Бог да изпрати своите наказания на египтяните.
Отец Калистрат от Зографския манастир подчерта, че подобни видения е имало неведнъж над Атон, но му е известно, че те са били видими само за конкретен монах и не се е случвало в неговия живот да е пред множество от посветени. Той обаче смята, че няма нищо лошо да си сложим кръстчета на вратите и да помажем със светения елей.

Източник: blitz.bg

В момента под карантина в селото са 5 души. Един от тях е международният шофьор Робертино Лом, България29 Март 2020, 20:25769 прочита0 коментара 1 от 1 В Инфекциозното отделение на ломската болница е настанен лекар. Пробата му за COVID-19 е била потвърдена на 20 март. Дни след това той се е почувствал зле. Лекарите, медицинските сестри и санитарите в болницата също са под карантина, информира Нова телевизия. Заразата тръгна от Лом. От едно семейно събиране - юбилей на 70-годишен мъж. 25 души се бяха събрали в заведение, а една от присъстващите жени се е прибрала дни преди това от Италия. Няколко дни след това възрастно семейство, присъствали на тържеството, се почувствали зле. Те потърсиха лекарска помощ в "Пирогов", а няколко дни след това починаха. Те станаха и първите две жертви на коронавируса у нас. Почти месец след това в село Василовци животът продължава в нормален ритъм. Седем от контактните със семейството също дадоха положителна проба. Трима са от същото село. Всички те са били на тържеството. "Карантината на всички, които са били контактни с починалите, вече премина. Нямат изменения, нямат оплаквания. Могат да се движат спокойно", обясни кметът на селото Огнян Йорданов. В момента под карантина в селото са 5 души. Един от тях е международният шофьор Робертино. Той дори е поставил бележка на вратата си.


Източник: blitz.bg

Още статии ...